Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Досвід, командний дух, товариськість

XXIV Європейські ігри корпоративного спорту
У червні у французькому місті Бордо відбулися XXIV Європейські ігри корпоративного спорту. У них взяли участь 8 тисяч спортсменів із підприємств та корпорацій, які представляли збірні команди з 26-ти країн світу.

Європейські ігри корпоративного спорту – це чудова можливість об'єднати тисячі співробітників компаній з усього континенту навколо спільних цінностей, таких як спорт, обмін досвідом, командний дух, продуктивність, товариськість і культура.
Нашу державу на форумі у Франції було представлено фізкультурно-спортивним товариством «Україна», яке з 2008 року є офіційним членом Європейської та Світової федерації корпоративного спорту.
У Бордо спортсмени змагалися у 42-х видах спорту. Українці змагалися у трьох видах – легкій атлетиці, шашках та шахах.
В урочистому відкритті форуму взяли участь президент Європейської федерації корпоративного спорту, міністр спорту Франції Дідьє Бессейр, мер міста Бордо П’єр Юрмік, члени оргкомітету, представники Європейської комісії з питань спорту та інші. Від нашої держави в урочистостях брала участь голова ФСТ «Україна» Наталія Омельчук.
Учасникам XXIV Європейських ігор корпоративного спорту було надіслано привітання голови Комітету з питань молоді та спорту Верховної Ради України Андрія Кожем'якіна, президента НОК України, міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, голови Федерації профспілок України Григорія Осового.
Під час Ігор відбулося засідання Генеральної асамблеї Європейської федерації корпоративного спорту. На ньому, зокрема, розглянули питання про діяльність ФСТ «Україна» в умовах воєнного стану. Учасники Асамблеї з інтересом заслухали доповідь Наталії Омельчук.
Під час Генасамблеї Дідьє Бессейра було нагороджено вищою нагородою ФСТ «Україна» – знаком «За заслуги» – з нагоди 65-річниці утворення фізкультурно-спортивного товариства «Україна» та плідну співпрацю. Він також отримав почесний знак Федерації профспілок України «За розвиток соціального партнерства». Генерального секретаря Європейської федерації корпоративного спорту Музу Ламі нагородили Орденом «За заслуги».
Наталію Омельчук було нагороджено медаллю European Company Sport Games «За активну участь в діяльності Європейської федерації».
ЄФКС також підготувала спортивний журнал, присвячений XXIV Європейським корпоративним іграм. У ньому докладно повідомлялося про всебічну працю Європейської федерації з розвитку робітничого спорту. У виданні також було висвітлено і діяльність ФСТ «Україна».