Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Медаль для тата-воїна

Олег Кухарик і Ігор Трунов
«Золотою» стала для українців вода у Криспінувській затоці, яка приймала змагання з веслування на байдарках і каное. На найвищу сходинку п’єдесталу піднялись байдарочники Олег Кухарик та Ігор Трунов, які перемогли у змаганнях двійок на дистанції 500 метрів.

Для деяких суперників така спритність українців стала певним сюрпризом, адже вони лише з другої спроби кваліфікувалися до фіналу: веслувальники стали четвертими у попередньому заїзді, але згодом посіли прохідне друге місце у своєму півфіналі.
У фіналі українці показали перший час – 1.28,928 секунди, залишивши позаду представників Німеччини Фелікса Франка та Мартіна Гіллера (1.29,825), які посіли друге місце, та бронзових призерів сербів Ервіна Голперта та Марко Драгосавлевича (1.29,855).

- Виходили на старт з максимальним налаштуванням, були мотивовані виграти, - розповів «Олімпійській арені» Олег Кухарик. - До змагань ми підійшли не в оптимальній формі, але з кожною гонкою відчувався прогрес. Важливо, що вдалося вийти на пік форми якраз під час фіналу. Хочеться подякувати тренеру Олександру Сімонову, який привів нас до цієї нагороди.
А золоту медаль змагань у Кракові Олег з партнером присвятили воїнам, які захищають Україну: «Мій батько зараз в лавах ЗСУ знаходиться на передовій».
«Ця перемога для України. Перемоги на кожному із фронтів важливі для всіх нас, - додав Ігор Трунов.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Олена ПАВЛОВА,
Максим ЧЕБЕРЯКА

Фото
НОК України