Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

«Працюємо і готуємося виступити ідеально»

Марина Бех–Романчук
Змагання легкоатлетів у рамках Європейських ігор-2023 в Кракові-Малополська відбувалися у форматі командного чемпіонату Європи. Збірна України виступала у другому дивізіоні.

Одразу в двох дисциплінах нашу команду представляла досвідчена і титулована стрибунка Марина Бех-Романчук. І якщо в секторі потрійного стрибка Марина показала пристойний результат - 14,58 метрів, що став найкращим серед учасниць всіх трьох дивізіонів, то в секторі для стрибків у довжину українка не змогла виконати жодної залікової – три прикрі заступи.

Марино, вітаємо з перемогою в секторі для потрійного стрибка. Попри вдалі спроби, ви виглядали досить грізною. Що сталося?

- Нічого не сталося, просто досить складний формат змагань. Я люблю, щоб перебіг боротьби розвивався швидко та енергійно. А тут змагалися 16-ть спортсменок, тому паузи між спробами виходили дуже тривалими. Через них втрачалися відчуття, необхідний ритм, і, як наслідок, не змогла повністю реалізувати себе. До того ж, не було вболівальників, які мене завжди надихають та мотивують.

Як виходите зі стану, коли не все вдається?

- Раніше, коли не могла досягнути бажаного результату, дуже засмучувалася. Це був для мене суттєвий стрес. Минулий рік виявився надскладним, адже дуже хвилювалася за Україну. Відчувала серйозну відповідальність за результати. Наприкінці сезону через емоційне виснаження не хотілося навіть думати про спорт. Зараз намагаюся підходити до всього по-іншому. Треба провести роботу над помилками після невдалого старту, і рухатися далі. Немає сенсу зациклюватися на невдачах. Працюємо і готуємося до головного старту сезону - чемпіонату світу в Будапешті - на якому потрібно виступити ідеально.

Ви поєднуєте дві дисципліни і тому змагальний календар виходить досить щільний. Ви вже змогли до цього адаптуватися?

- Мені подобається напружений графік. Тренувальний процес побудований саме у такому режимі. Ми готові до навантажень, до двох поспіль змагальних днів.

Ваш чоловік Михайло Романчук цього разу не зміг підтримати вас на трибунах?

- У нього зараз дуже важливий етап підготовки до чемпіонату світу. Кожен на своєму фронті працює, і один одного підтримуємо.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Максим
ЧЕБЕРЯКА

Фото НОК України,
European Athletics’, Chiara Montesano