Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

«Здатна стрибати за два метри»

Ярослава Магучіх
Бронзова призерка Олімпійських ігор-2020 Ярослава Магучіх була абсолютною фавориткою змагань зі стрибків у висоту на Європейських іграх-2023. На стадіоні у польському місті Хожуві українка продемонструвала результат 1.97 метра, що став найкращим серед усіх учасниць турніру. Для Ярослави це четверта поспіль перемога від початку літнього сезону.

Ярославо, вітаємо вас з перемогою! Після висоти 1,97 м ви намагалися взяти 2,02 м. Друга спроба була дуже близькою, але чого не вистачило?

- Дійсно, це була дуже близька спроба, але, на жаль, планка не встояла. Думала, що після другої спроби змагання завершені, але потім дізналася, що буде ще третя спроба. В цілому, я дуже щаслива, що все ж з третьої спроби мені підкорилася висота 1.97 м. Ці змагання показали, що ще є над чим працювати.

Коли за спиною дві невдалі спроби, наскільки важко налаштуватися на третю?

- У ситуації, коли не все вдається, важливо, все ж таки, проявляти характер. Для мене це неоціненний досвід, який, безумовно, допоможе у майбутньому. Це вже не перші змагання, коли висота підкорюється з третьої спроби. Завжди хочеться стрибати з першої спроби, щоб не витрачати багато енергії. Ми працюємо над цим.
Зараз я перебуваю у хорошій формі. Розумію, що здатна стрибати за два метри, і цього сезону неодноразово це доводила. Я щаслива, що маю змогу представляти Україну на міжнародній арені. Хочу подякувати військовим за можливість виступати.

Ваші основні суперниці змагалися в першому дивізіоні. Можливо, в секторі не вистачало конкуренції?

- Я завжди борюся сама з собою та з планкою. Необхідно максимально налаштуватися на стрибок, щоб досягти результату. Можливо, було би більше адреналіну, якби дівчата стрибали на більших висотах. Але я розуміла, що треба стрибати якомога вище, щоб конкурувати зі спортсменками з іншого дивізіону.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Максим
ЧЕБЕРЯКА

Фото НОК України,
European Athletics’, Chiara Montesano