Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

«Тайський бокс навчив дисципліні»

Єгор Скуріхін
Єгор Скуріхін виходив на свій вирішальний поєдинок третім серед українців. Після двох беззаперечних перемог - у ваговій категорії до 81 кг у чвертьфіналі над поляком Рафалом Радашем та чехом Ондреєм Маліною з однаковим рахунком 30:27 - була надія, що Єгор продовжить золоту ходу, яку почав Ігор Любченко, та потім переможну естафету підхопив Олександр Єфіменко.

Проте фінальний бій відразу пішов не за планом українця. Суперник із Молдови Артем Лівараді виглядав більш упевненим, класно розраховував свої дії та був точнішим. Як не намагався Єгор переломити хід подій, але Артем відчував, що потрібно робити в конкретному епізоді - й набирав очки. І заслужено в кожному з трьох раундів арбітри побачили перевагу саме молдавського бійця – 30:27.

- Це був турнір дуже високого рівня, - сказав Єгор після нагородження. - Я щасливий, що був частиною цього спортивного свята.
На жаль, сьогодні суперник був кращим за мене. Але це спонукає ще наполегливіше працювати, проаналізувати помилки, не припускатися їх у майбутньому, і це допоможе перемагати на наступних стартах.
Я вже трохи проаналізував хід фінального двобою. Зараз розумію, що потрібно було більш агресивніше розпочинати, нав’язувати конкуренту свою манеру, завдавати більше акцентованих та влучних ударів. Залишається зробити вірні висновки й надалі виборювати лише «золото».

Які якості важливі у тайському боксі?

- Дисциплінованість, максимальна концентрація зусиль та вміння застосовувати різні тактичні та технічні напрацювання. І тримати удар потрібно вміти, адже наш спорт чи не найжорсткіший з усіх видів східних єдиноборств. У нас різні ударні техніки, яким потрібно протиставити ще й гарний захист.
Тайський бокс навчив мене бути дисциплінованим, витримувати фізичні та психологічні навантаження, бути завжди зібраним і спокійно долати не тільки спортивні, але й життєві негаразди. А ще виконувати свою роботу на всі сто відсотків.

Що хочеться сказати українцям, які вболівали та палко вас підтримували?

- Низькій уклін та подяка нашим захисникам, завдяки яким ми можемо зараз виступати на змаганнях і прославляти Україну на міжнародному рівні.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Юрій
ІЛЛЮЧЕК

Фото
НОК України