Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Чудовий урок

Анастасія Михайленко
Для переможниці Всесвітніх ігор Анастасії Михайленко виступ на Європейських іграх приніс певне незадоволення. На «Арені Мислениці» українка у ваговій категорії до 51 кг провела два поєдинки, які проходили за різними сценаріями та з різною драматургією.

У чвертьфіналі вона впевнено розібралася з італійкою Джессікою Мелоні. В усіх трьох раундах судді віддали перевагу саме Михайленко. А ось у півфіналі з господаркою змагань Роксаною Даргель прихильність суддів була на боці полячки. В абсолютно рівному та конкурентному бою з перевагою в один бал – 29:28 перемогла саме Даргель.

- Незважаючи ні на що, мені дуже приємно було отримати цю бронзову медаль, - розповіла Анастасія. - Хоча, звісно, я налаштовувалася лише на «золото». Та в спорті завжди хтось перемагає, а хтось поступається. Хоча я вважаю, що виграла в польки. Але це буде уроком для мене.
Ми разом із тренерами, за підтримки федерації, провели чудову підготовку. Це принесло такий гарний результат, який ми бачимо сьогодні, коли нашій команді просто немає рівних у загальному заліку. Дякую своєму тренеру, який вже протягом багатьох років виводить мене на переможний рівень.

Розкажіть, будь ласка, про власну колекції нагород!

- У мене вже є нагорода, до якої я йшла довгих десять років, – це «золото» Всесвітніх ігор 2022 року. Ця перемога була ціллю мого життя, адже це найголовніші старти чотириріччя в неолімпійських видах спорту. А медаль Європейських ігор також для мене дуже важлива. Вона здобута в новій ваговій категорії і є свідченням того, що в цій вазі я можу гідно конкурувати із суперницями.

Які ставите цілі надалі?

- У нашій країні йде війна, а тому загадувати щось наперед дуже важко. Зараз можна лише дякувати воїнам Збройних сил України за їх героїзм та мужність. Хочу, щоб всі рідні та близькі були живі та здорові.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Юрій
ІЛЛЮЧЕК

Фото НОК України,
Оргкомітету ЕG2023