Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

«Битва титанів»

Анжеліка Терлюга
Українські каратисти вчергове продемонстрували, що є одними із найсильніших у Старому світі. Медальний доробок нашої збірної доволі солідний - чотири нагороди: дві золоті, одна срібна та одна бронзова медалі.

Так назвали фінальний поєдинок у жіночому куміте в категорії до 55 кг, в якому, як і два роки тому на олімпійському татамі в Токіо, зустрілися Івета Горанова та Анжеліка Терлюга.
У 2021-му олімпійське «золото» дісталося болгарській спортсменці. Цього разу титул поїхав до України - Анжеліка Терлюга зуміла взяти реванш за поразку в Токіо демонстрацією наступального карате. Перший номер світового рейтингу WKF обіграла олімпійську чемпіонку з рахунком 2:0, підключивши прийом «ваза-арі» або двоочковий прийом.

- Дуже рада, що гарно пройшла групу та отримала можливість боротися за нагороди, - сказала Анжеліка Терлюга. - Насправді, група в мене була дуже складна, в ній зібралися майже всі найсильніші європейські суперниці, і кожна учасниця могла вибити будь-яку.
Ми боролися та перемагали заради усіх українців, подумки були в Україні. Ми повинні розуміти, що своїми успіхами піднімаємо настрій землякам і нашим захисникам на передовій. А тому просто зобов’язані віддавати усі сили заради досягнення успіху.
І тому я така щаслива, що вдалося не просто здобути «золото», а ще й взяти реванш у суперниці з Болгарії.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Юрій
ІЛЛЮЧЕК

Фото Влада Єфімова,
Оргкомітету ЕG2023