Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

«Намагаюсь бути універсальним бійцем»

Нікіта Філіпов
Свій внесок в успішний виступ українських каратистів на ІІІ Європейських іграх зробив наймолодший член збірної України Нікіта Філіпов, який виборов бронзову медаль у куміте, 67 кг.

За останні три роки ти став чемпіоном України і серед молоді, і серед дорослих, здобував медалі на молодіжному чемпіонаті світу та на етапах дорослих змагань Прем’єр-ліги та Серії А. Завдяки чому ти досяг таких результатів?

- Я не маю якихось особливих антропометричних або фізичних даних. Проте маю дуже конкурентну категорію, де всі топові спортсмени все вміють, все розуміють, багато тренуються. Тому тут треба бути максимально всебічно розвиненим. Намагаюсь бути універсальним бійцем, поєднувати добре розвинені тіло, розум, стратегію, бойовий дух. А якихось там фішок, коронних прийомів у мене нема. Працюю дуже багато й наполегливо, двічі на день тренування у класних фахівців. Оце, мабуть, і є головний чинник досягнень.

Як ти готувався, як бився на татамі у Бєльско-Бялі, де проходив турнір з карате Європейських ігор?

- Останнім великим стартом перед Іграми був етап Прем’єр-ліги у місті Фукуока (Японія). Я там виступив не дуже вдало, не вийшовши з групи до стадії плей-офф. Зате потім, визначивши із тренерами проблемні моменти, я добре підготувався на зборах напередодні Ігор, безпосередньо у Бєльско-Бялі. Повернув техніку, набрав дуже добру фізичну форму та був готовий виступити по максимуму.
На жаль, у півфіналі я мінімально програв грекові Крістосу Ксенасу (0:1), тож задовольнився бронзовою медаллю. Але, коли стояв на п’єдесталі, поруч із Ксенасом, Крешенцо й турком Фраєм, чемпіоном Ігор, подумки порахував, що у титулованих суперників сумарно близько чотирьох десятків нагород вищого гатунку. Я теж прагнутиму досягти таких результатів.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Ігор
ЛЕВЕНШТЕЙН

Фото
Влада Єфімова