Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

15:12 чудовий фінал!

Джоан Фейбі Бежура
Змагання з фехтування на Європейських іграх стартували для збірної України із золотої медалі 31-річної шпажистки із Києва Джоан Фейбі Бежури!

У фіналі суперницею нашої шпажистки була господиня змагань Мартіна Сватовська-Венглярчик. У наднапруженому поєдинку, в якому фехтувальниці йшли укол в укол, наприкінці польська претендентка на чемпіонське звання не витримала і перемогу вирвала Фейбі, 15:12. Таким чином Бежура принесла перше «золото» збірній України у фехтуванні.
Після завоювання головної на сьогоднішній день в кар'єрі своєї золотої медалі, Фейбі була трохи розгубленою. «Бій був рівним, - сказала вона, - але в кінці довелося йти на ризик, тому що дуже хотілося виграти».

Який поєдинок виявився найскладнішим на цих змаганнях?

- За перше місце, і за вихід до чільної вісімки з Кірпу з Естонії - дуже сильні суперниці були».

Українська збірна має дуже сильну команду шпажисток, як вам вдалося до неї потрапити?

- Я розуміла, що опинилася в дуже сильній компанії, але робила свою роботу і, зрештою, потрапила в команду.

Як ви налаштовувалися на фінальну зустріч?

- Я знала свою суперницю, у нас була підготовлена тактика на бій.
Й у фіналі, й у півфіналі, я дуже обережно починала двобій, як, до речі, й суперниці. В обох поєдинках і я, і мої опонентки отримували по жовтій картці. На фінальному помості я спочатку вивчала дії суперниці й не дуже була впевнена в своїй тактиці, хотіла подивитись, що вона буде робити, які в неї можливості. У паузі після першої трихвилинки ми розібрали дії польської шпажистки, тренер вказав на мої недоробки і дав деякі поради, й з другої трихвилинки все пішло вже на мою користь і, зрештою, я змогла довести справу до перемоги. В принципі, Мартіна Сватовська-Венглярчик мене не здивувала, я її уже добре знаю, часто стикаємося на змаганнях.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Кирило
СТАДНИЧЕНКО

Фото
НОК України