Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Боротися до останнього уколу

Володимир Станкевич
Шпажисту Володимиру Станкевичу вдалося на Європейських іграх відмінно подолати турнірний шлях індивідуальних змагань і пробитися до півфіналу, тим самим гарантувавши собі медаль.

Володимире, вітаємо вас з нагородою! Розкажіть, будь ласка, як складався півфінальний бій.

- Щасливий, що вдалося завоювати медаль. Звичайно, хотілося нагороду найвищого гатунку, але суперник у півфіналі завжди був на крок попереду і свою перевагу зберіг до кінця. За рахунку 10:10 він провів атаку, якої я не очікував. Треба було самому атакувати, але я дещо втратив темп. Необхідно ще працювати над своїми помилками.
Мій опонент, португалець, вперше потрапив до півфіналу і своїм шансом скористався. Вітаю його із заслуженою перемогою.

На попередніх етапах Кубку світу вам двічі не вдалося потрапити до четвірки найкращих. Чи додатково на вас це не тиснуло?

- Я завжди продовжую боротися до кінця. Не все виходить, але намагаюся виправляти свої помилки. Ще багато чого залежить від фортуни. Якби я зі своїм суперником з півфіналу зустрівся на більш ранній стадії, то взагалі б не було цієї медалі. Головне - вірити у власні сили. Дякую Богу за «бронзу»! Для мене це вагомий успіх.

Ваш батько є тренером національної збірної. Як гадаєте, коли виходите на доріжку, хто більше хвилюється – ви чи батько?

- Впевнений, що батько більше за мене хвилюється. Дивлячись на нього, я це помічаю - і починаю сам переживати. В цей момент краще не дивитися, а слухати його.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Максим
ЧЕБЕРЯКА

Фото
НОК України