Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Команда високої влучності

Юлія Коростильова, Олена Костевич, Анастасія Німець
Тріумфом української жіночої трійки на Європейських іграх завершився командний турнір зі стрільби з малокаліберного пістолета на 25 м. Володарками золотих медалей стали Олена Костевич, Юлія Коростильова та Анастасія Німець.

Торік дівчата, майже в тому ж складі, стали чемпіонками світу в цій дисципліні. Тільки цього разу, в Польщі, замість Оксани Ковальчук виступала Юлія Коростильова.
Команда українок вийшла до фіналу змагань, лідируючи після двох етапів кваліфікації. У боротьбі за «золото» їм протистояло польське тріо – Клаудія Бреш, Йоанна Вавржановська та Юліта Борек.
У третій серії матчу наша команда вийшла вперед (4:2) і надалі вже не підпускала суперниць ближче, ніж на два очки. У підсумку, українки виграли з рахунком 16:10. Після нагородження одна з героїнь цього турніру Анастасія Німець сказала: «Ми неймовірно задоволені цим успіхом. Він був результатом кропіткої роботи, важких тренувань. Усе це принесло свої плоди. Ми стали найкращими і веземо додому «золото» Європейських ігор!»
Подробицями виступу команди з нами поділився головний тренер Олександр Камінський. Він, насамперед, пояснив, чому в трійці, яка вигравала чемпіонат Європи, вирішили зробити рокіровку:
– Юлія Коростильова за останній час піднялася в рейтингу вище, ніж її подруга, яка виступала на континентальній першості. Тут дуже важливим є ще один момент: Юля найкраще показує себе в міксті. Саме така спортсменка необхідна команді у швидкісній стрільбі, коли на один постріл дається три секунди.
Наші дівчата продемонстрували високу майстерність. Всі разом вони склали чудове тріо.

Європейські ігри мають для стрільби дуже важливе значення, оскільки в цьому виді спорту тут розігруються олімпійські ліцензії...

– Справді, вже з перших Євроігор у Баку зміцнилася практика розіграшу на цих змаганнях олімпійських квот. Це, звісно, додає напруги в боротьбу.
Тут, у Польщі, вдалося здобути одну путівку. Її володаркою стала Олена Костевич у стрільбі з пневматичного пістолета на 10 м.
З іншого боку, Європейські ігри – це особливі змагання. Тут немає олімпійських і неолімпійських дисциплін. У будь-якому виді програми спортсмени прагнуть продемонструвати всі свої найкращі якості і досягти найвищих результатів.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Ігор
ЧЕМЕРИС

Фото
НОК України