Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Золотий мікст

Павло та Юлія Коростильови
Дуже впевнено на ІІІ Європейських іграх українці перемогли у змаганнях змішаних команд у швидкісному пістолеті на 25 м. Можна сказати, що на шляху до свого чемпіонства наші учасники «розібралися» з суперниками по-сімейному, оскільки Україну тут представляли брат і сестра – Павло та Юлія Коростильови.

Наш мікст-дует із самого початку йшов у лідерах. А у фіналі, зі значною перевагою - 16:6, переграв чеську пару Матея Рампула та Альжбету Дєдову.
Виступ Коростильових у Польщі «Олімпійській арені» прокоментував головний тренер збірної України зі стрільби Олександр Камінський.

Чому цього разу в міксті ви вирішили виставити саме цю пару?

– Нагадаю, що чотири роки тому учасники міксту змагалися в іншій вправі. Там спортсмен виконував стрільбу по одній мішені. А тут – швидкісна стрільба і п’ять мішеней. Для цієї дисципліни найбільш оптимальною парою були Павло і Юлія Коростильови. В цій мікст-вправі у нас найсильніші команди. Вигравали в ній чемпіонат світу, на Кубку світу посідали перше, друге місця. Причому, у Кракові від України виступали дві пари. Ми розраховували на дві медалі, але… Вважаю, що друга пара – Максим Городинець і Анастасія Німець – тільки випадково не опинилася серед призерів. У підсумку вони були п’ятими.
Особливістю стрільби зі швидкісного пістолета на 25 м у міксті, є те, що тут дуже багато залежить саме від жіночої половини. Для чоловіків ця вправа є звичною, у тому числі, для Павла Коростильова. А жінки стріляють зі швидкісного пістолета 25 м тільки в міксті. Деякі країни, які входять до групи лідерів, навіть не виставили на Євроіграх мікст-команду, оскільки їхні спортсменки не мають досвіду цієї вправи. Тому на підсумок боротьби у цих парах впливає саме як стрілятиме жінка.

Як для Коростильових складався попередній етап і фінал, у якому їм протистояла пара з Чехії?

– По ходу турніру Павло і Юлія йшли з великою перевагою. Були явними фаворитами. Навіть встановили рекорд Ігор.
Фінал все розставив по своїх місцях. Як кажуть, гра пішла в одні ворота. Павло і Юлія Коростильови виграли з великим відривом і стали чемпіонами Європейських ігор.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Ігор
ЧЕМЕРИС

Фото
НОК України