Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

«Правильна тактика, боротьба та удача»

Вікторія Ус
Золота медаль Вікторії Ус у веслувальному слаломі увінчала успішний виступ збірної України на третіх Європейських іграх у Кракові. Це було 21-е золото нашої команди, і, фактично, цією медаллю, завойованою в останній день Ігор, Україна зуміла випередити Німеччину в медальному заліку в боротьбі за третє місце.

Ще до початку змагань на одному з тренувань Вікторія зазнала травми обличчя. На жаль, через це Віка не змогла показати бажаний для неї результат в байдарці та каное. Після півфіналу змагань на каное, в якому Вікторія припустилася чотирьох торкань віхи (8 секунд штрафу), що не дозволило їй кваліфікуватися до фіналу, українська спортсменка зізналася, що травма, звісно ж, вплинула на її виступ: «Було важко, тому що травма дається взнаки. В такому стані це максимум, що я можу показати».
Попереду у Вікторії залишався ще один старт: екстремальний вид веслувального слалому – каяк-крос. Саме в цьому виді наступного року в Парижі вперше розігруватимуться олімпійські медалі.
Сам факт участі Ус у цій дисципліні вже заслуговував на повагу, адже каяк-крос – це контактна боротьба, і, відповідно, ризик для Ус ще більше погіршити свій стан.
Веслувальний слалом – вид спорту, де завжди результати є непередбачуваними, і може статись будь що.
Для Вікторії ця перемога стала приємним сюрпризом, і вона була щаслива, що змогла принести до скарбнички збірної України таке важливе «золото».
«Це просто неймовірно. Я дуже рада, що принесла медаль Україні, і це найголовніше. Завдяки чому я змогла перемогти? Правильна тактика, боротьба та везіння. Я зуміла швидко вистрибнути з рампи. В цьому виді треба швидко реагувати на зміну ситуації. І цього разу все склалося якнайкраще для мене. Я боролася до кінця, і мені це допомогло. Цю перемогу я присвячую всім тим, хто захищає Україну, і завдяки кому ми знаходимося тут і можемо представляти нашу країну».

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Костянтин
КЛИМЕНКО

Фото
НОК України