Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Розправили крила і здобули «срібло»

ІІІ Європейські ігри. Артистичне плавання
Володарку восьми «золотих» нагород на чемпіонаті Європи-2022, збірну України з артистичного плавання вважали одним з головних фаворитів Європейських ігор. Але зміни у правилах, які були прийняті у передолімпійський сезон, несподівано створили для нашої команди проблеми. На змаганнях у Польщі українські синхроністки виграли дві нагороди - срібні.
Першу медаль в артистичному плаванні на ІІІ Європейських іграх наші спортсменки завоювали у своїх фірмових хайлайтах, де є діючими чемпіонками світу. Цей вид програми ще називають водною акробатикою, і останні роки навіть росіянки не могли кинути тут виклик українкам. Але через помилку в одній з підтримок підопічні Світлани Саідової виборола «срібло».

Марина і Владислава Алексіїви, Марта Федіна, Вероніка Гришко, Дар'я Мошинська, Ангеліна Овчиннікова, Анастасія Шмоніна та Валерія Тищенко отримали від суддів оцінку 208,9800, поступившись на 5,3033 балів представницям Франції. «Бронзовими» призерками стали італійки – 201,9900.
«Сьогодні все було чудово, окрім другої підтримки, через яку ми чесно програли та посіли друге місце. Спортсменка мала докрутити елемент, але запізнилась», - прокоментувала виступ головна тренерка збірної України з артистичного плавання Світлана Саідова.
«Через те, що реформа системи оцінювання зробила змагання непередбачуваними, судять дуже жорстко і «луплять» нас цими бейсмарками. Штрафи є у всіх, але застосовують їх якось вибірково, знімають конкурентів. Вважаю, що у цьому плані не допрацювали суддівську систему», - відмітила тренерка.
Те, що з новими правила поки що дуже тяжко, підтвердила і чемпіонка світу та медалістка Євроігр-2023 Марта Федіна: «Якось до кінця не можемо їх зрозуміти. Поїхали на одні змагання, отримали там свої бейсмарки, тобто штрафи, судді сказали нам, за що вони зняли бали, ми все відпрацювали. Поїхали на наступні змагання, а все вже інакше. Судді кажуть, що і це вже нам не підходить. На Європейських іграх ми виступали за новими правилами вже вчетверте. Розуміємо за що судді зняли на хайлайтах, бо дійсно не була виконана підтримка, заявлена до цього у коуч-карті».
«Але ми крила не складаємо. Кожен день дівчата приходять, засмучуються, плачуть, але потім знову йдуть і починають усе спочатку, не здаються», – підкреслила Світлана Саідова.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Олена
ПАВЛОВА

Фото НОК України,
Оргкомітету EG2023