Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Боролися на рівних

Івана Кожокаря та Анастасія Павлова

Наша молода мікст-команда завоювала «срібло»


Головним підсумком змагань у стрільбі з лука у Кракові стала срібна медаль нашої змішаної команди – Анастасії Павлової та Івана Кожокаря.

Водночас саме у цьому виді програми переможець отримував пряму ліцензію на Олімпійські ігри в Парижі-2024. На жаль, її володаркою стала не українська команда, а її суперники зі збірної Іспанії.
Українці за попередніми даними виграли першу серію з мінімальним розривом в одне очко - 37:36. Але після повторної перевірки суддями виявилося, що одна стріла в іспанок була ближчою до цілі, 37:37. Далі у Анастасії Павлової спочатку стріла потрапила в сектор із цифрою «7», потім «8». У підсумку – 38:35 та 38:37 у другій та третій серіях на користь іспанців, а загальний рахунок – 5:1 на користь «червоно-жовтої» команди.
«Сьогодні намагалися виступити якнайкраще. Перша серія показала, що ми були готові боротися на рівних. На жаль, потім щось пішло не так. Засмучуватися ніколи, настав час готуватися до чемпіонату світу», - зазначила Анастасія.
Про те, що команда зараз не на піку форми, а підводити її до оптимальних кондицій будуть до чемпіонату світу, напередодні розповів головний тренер Олег Осипенко. А коментуючи невдалий фінал, зокрема, прикрі промахи Павлової, зазначив: «Це не були помилки психології. Це були суто робочі моменти. У Насті добре вийшли перші постріли, але вони були м'які. І коригуючи свою стрільбу, вона спробувала зробити постріл витонченим. На жаль, не вийшло. Але це саме робоча помилка, а не психологічна».
Проте, продовжуючи розмову про психологію, тренер зауважив: «Настя із Нової Каховки. А дамбу підірвали першого дня нашого збору перед Євроіграми. І як зараз пам'ятаю, Настя цілий день проплакала, ніяк не могла заспокоїтися. Зрозуміло, це позначилося на підготовці спортсменки загалом.
Головне враження від виступу команди стрільців-лучників на Євроіграх позитивне. У команди є свій стрижень, свої молоді лідери та конкретні результати – медалі такого великого змагання, як Євроігри. А ліцензії... Віритимемо, що вони обов'язково прийдуть.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Кирило
СТАДНИЧЕНКО

Фото
НОК України