Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Танець, який став спортом

Ганна Пономаренко
Брейкінг – танець, який став спортом, буде вперше представлений у програмі Олімпійських ігор у Парижі-2024. А ліцензії на головні змагання чотириріччя почали розігрувати вже на III Європейських іграх.

На попередній стадії Ганна Пономаренко, яка у батлах виступає під ім’ям Stefani, легко виграла свою групу і вийшла до плей-офф. «Я приїхала за перемогою, тому була впевнена у своїх результатах», - зізнавалась нам спортсменка.
У півфіналі ігор українка з рахунком 2:1 перевершила представницю Литви Домініку Nicka Баневіч, взявши у неї реванш за чемпіонат Європи, де програла 15-річній балтійці битву за «золото». А ось у фіналі ЄІ-2023 Stefani, на жаль, поступилася суперниці з Нідерландів India і отримала срібну медаль, до якої додалася перепустка на олімпійський кваліфікаційний турнір.
- На Європейських іграх змагалися учасники дуже високого рівня, - розповіла Stefani. - Після групового етапу була дуже задоволена собою і впевнена у своїх результатах. Тепер, посівши друге місце, я стала ще ближче до своєї олімпійської мрії.

Чи змінюєте ви щось у програмі по ходу танцювального поєдинку в залежності від рівня суперника?

- Я будую стратегію з огляду на те, з ким батлю, - відповіла Ганна. - Знаю, що робитиму, коли бачу підготовку своїх суперників, тому можу змінити виступ, де виконати заплановане, а де застосувати фрістайл.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Олена
ПАВЛОВА

Фото
НОК України