Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Юрій Клименко: «Ми були сильнішими за найкращу збірну світу»

Збірна України з пляжного футболу
Жіноча збірна України з пляжного футболу порадувала та здивувала! Наші дівчата вже в стартовому матчі з головними фаворитками змагань, іспанками, довели, що є дуже серйозними суперницями.

У фіналі нас чекала дуель з іспанками. Суперниці особливо не ризикували, намагаючись, перш за все, не пропустити. Іспанки у перших двох періодах хоча й більше йшли вперед, але без особливого зиску. Українки в обороні не відсиджувалися, але контратаки успіху не мали. Тож, рахунок 0:0 після двох 12-хвилинок виглядав цілком логічним.
А в третьому періоді «синьо-жовті» заграли швидше, наполегливіше та сконцентрованіше. Для голів нагод було в наших дівчат чимало. Успіх прийшов за дві хвилини до фінальної сирени після дальнього удару Ганни Шульги. Але втримати перевагу не вдалося. Після навали іспанок на останній хвилині суперницям збірної України таки удалося відігратися, заштовхавши м’яч до сітки.
У додатковій трихвилинці наші гравчині знову переважали конкуренток і підтвердженням тому став класний дальній удар Юлії Костюк. Та за дві хвилини улюблена тактика «фурії роха» спрацювала вдруге. Накидання в боротьбу від воротарки завершилося ударом головою Мірон. Мали шанс іспанки й взагалі вирвати перемогу, але нас врятувала стійка воріт.
Отже, доля золотих нагород вирішувалася в серії післяматчевих семиметрових. І тут іспанки жодного разу не схибили, а ми один удар не забили. Отже, Іспанія – чемпіон, а українки здобули «срібло» із золотим відтінком.
Що його підопічні абсолютно не заслуговували на поразку, з нами погодився головний тренер української збірної Юрій Клименко:
- Ми зустрічалися з найкращою збірною світу й мали перемагати. Якщо до команди в мене питань немає ані до виконання тактичних настанов, ані до функціонального стану, то до суддівства дуже багато претензій. У фіналі ж ми поступово додавали по ходу зустрічі, й для конкуренток це стало несподіванкою. В третьому періоді ми вже точно домінували, але втримати переможний рахунок не вдалося. Цей поєдинок із фаворитом ми точно не програли. Конкуренткам просто більше пощастило.
Я задоволений кожною з гравчинь. Ми продемонстрували свій командний дух і прагнення досягати позитиву попри всі складнощі. У нас було завдання – здобути медалі. І й ми його виконали. Інша справа, що мали всі шанси приміряти «золото», яке заслужили на всі сто відсотків.

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Юрій
ІЛЛЮЧЕК

Фото
НОК України