Paris 2024
Спортивні баталії 2023 року
До олімпійської медалі разом з "Олімпійською Ареною"!
Засновник:
Національний олімпійський комітет України

Дав гідний бій авторитетам

Тимур Бриков став срібним призером у розділі фул-контакт у ваговій категорії до 75 кг
Кікбоксинг входить до шорт-листа спортивних дисциплін, які можуть бути включені до програми Олімпіади-2028 у Лос-Анджелесі. Тому не дивно, що цей вид бойових мистецтв вперше прийняли до родини Євроігор-2023. Україна привезла на польський турнір не дуже велику, але бойову команду – із чотирьох учасників, двоє з яких вибороли нагороди.
Дніпрянин Тимур Бриков став срібним призером у розділі фул-контакт у ваговій категорії до 75 кг.

Цікаво, що у кікбоксингу WAKO 27-річний спортсмен виступає лише два роки, але за цей час досяг великих успіхів: виграв чемпіонат України та став призером першості Європи. Щоправда, останнім часом Тимур змагається у 81 кг, а на Євроігри-2023 мав їхати у старій ваговій категорії до 75 кг, де раніше завоював ліцензію.
У фіналі він поступився чемпіону світу грузину Луці Шонія з рахунком 0:3, хоча дав фавориту Європейських ігор справжній бій.
- Я завжди розраховую на «золото». У фіналі в мене був дуже сильний суперник – найкращий боксер Європи та світу Лука Шонія», - відзначив українець.
Кожний бій був дуже складний і наче останній. У фіналі дещиці не вистачило, але я не засмучений, бо везу медаль до України. Кікбоксинг вперше був представлений на Європейських іграх, я єдиний з українців бився у фіналі і взяв «срібло», ось такий епізод в історії нашого виду спорту.
На урочистій церемонії закриття Європейських ігор-2023 Тимуру довірили право нести прапор країни: «Це для мене велика честь, пишаюся тим, що мені довірили представляти Україну!»

Повністю читайте у віддрукованому номері.
З питань придбання цього номеру, просимо звертатися в редакцію за телефоном +38-063-256-98-24
Передплатити журнал зараз!

Олена
ПАВЛОВА

Фото
НОК України